Lichaam en geest in balans

voetreflex (2)voetreflex (3)voetreflexreflexzones

Voetreflexologie brengt lichaam en geest terug in balans.
Ideaal tegen stress, rugklachten, vermoeidheid.

Wat is voetreflexologie ?

Onze voeten (en onze handen) kunnen gezien worden als spiegels van ons lichaam. Ieder orgaan en iedere klier, gelegen in een bepaalde zone in het lichaam, heeft zijn reflexgebied in het corresponderende deel van de voet. Een gevoelige plek op de voet kan er dus op duiden dat er een blokkade is. Het bewerken van deze zones met de handen en vingers heeft een ontspannende uitwerking waardoor enerzijds energieblokkeringen verwijderd worden en de weerstand van je lichaam verhoogd wordt. Door regelmatig of preventief een behandeling te ondergaan zal het lichaam in balans blijven en het zelfgenezend vermogen en de immuniteit van ons lichaam verhogen. Bepaalde klachten kunnen verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Reflexologie doet ontspannen

Zo’n 75 procent van alle hedendaagse kwalen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten, de ander van maag- en darmproblemen, anorexia, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn, enzovoort – om maar enkele talloze lichaamsreacties op stress te noemen.

Reflexologie verbetert prikkelgeleiding en doorbloeding

Om ervoor te zorgen dat het lichaam in balans blijft, is het van het grootste belang dat de doorbloeding en de innervatie van ieder orgaan en iedere klier optimaal zijn. Elk orgaan en klier levert zijn eigen bijdrage aan het algehele welzijn van het lichaam, zodat het organisme efficiënt en perfect blijft werken, maar ze krijgen allemaal hun instructies van het meest ingewikkelde van alle stelsels : het zenuwstelsel. Blokkades in het zenuwstelsel, innerveren belangrijke organen. Naarmate er ontspanning optreedt, neemt de druk op de zenuwen en vaten af, waardoor de doorbloeding verbetert en dus ook de toevoer van zuurstofrijke voedingsstoffen naar alle delen van het lichaam. (reflexologie is een aanvullende therapie en vervangt nooit de regulieren geneeskunde)

(bron : Dwight C. Byers, Voetreflexologie)

PRIJS :
€ 35 (+/- 50 min)
€ 30 (2de behandeling binnen de 3 maand)

Vanaf 2014 voorziet Partena Onafhankelijk Ziekenfonds een tegemoetkoming van 10 euro per sessie, met een maximum van 60 euro per kalenderjaar voor onder andere voetreflexologie!

erkend door Bevo