Werkwijze

Je voeten lopen in een mensenleven vier keer de aardbol rond, verzorg ze dus goed ! 

Voetverzorging wordt dikwijls geassocieerd met zieke en oude voeten, maar het is veel meer dan dat. Goede voeten zorgen voor een groter welzijn in het algemeen. 

Ik verwijder eelt, eeltpitten, likdoorns, kloven, …. en behandel ingegroeide nagels, kalknagels, schimmelnagels, traumanagels, gescheurde nagels, …. 

DEFINITIEF VERLOST VAN INGEGROEIDE NAGELS :
De behandeling van ingegroeide nagels is één van mijn specialiteiten. In de meeste gevallen kan het probleem definitief verholpen worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van een beugel om de nagelplaat te corrigeren (orthonyxie). 

NAGELRECONSTRUCTIE bij schimmelnagels, traumanagels, gescheurde nagels, … 

SILICONEN ORTHESEN om druk/pijn te verlichten bij hamertenen, hallux valgus, hardnekkige likdoorns, … 

Ook voor een algemene voetverzorging bent u uiteraard steeds welkom.

Om uw voeten te verzorgen gebruik ik de professionele producten van O’Sea en HFL Laboratoires.

De meeste ziekenfondsen betalen van een bepaalde leeftijd uw pedicurebehandeling gedeeltelijk terug. Als erkend en geregistreerde medische pedicure heeft u via mij ook recht op deze tegemoetkomingen.

Ik ben in het bezit van het kwaliteitslabel van de beroepsvereniging BVV.

Soorten behandelingen

Gespecialiseerde voetverzorging (medische pedicure)
Reinigen van voeten en inspectie
Reinigen, vijlen en knippen van de nagels
Behandelen van nagelaandoeningen zoals schimmelnagels, kalknagels, ingegroeide nagels, …
Overtollige eelt en/of likdoorns verwijderen
Indien nodig verwijderen en behandelen van kloven

Maak nu een afspraak

Deelbehandeling (zie speciale technieken)

 • kloven
 • schimmelnagel/mycose
 • ingegroeide nagel
 • nagelbeugel plaatsen
 • reconstructie traumanagel
 • orthese maken

vanaf € 15

 

Combinatie voetverzorging + voetreflexologie
Standaard voetverzorging
Ontspannende voetreflex in combinatie met een basisvoetverzorging

Maak nu een afspraak

Gelpolish
Deze semi-permanente nagellak garandeert je prachtig gelakte teennagels gedurende meer dan 14 dagen met volledige bescherming van uw natuurlijke nagels (enkel op de voeten).

Maak nu een afspraak

Speciale technieken

 • Eeltpitten – likdoorns

De eeltpit (ook likdoorn of eksteroog) is een sterk verhoornd deel van de huid aan de voet, meestal ringvormig met een klein, diep centrum. Dit centrum wordt geleidelijk gevormd door druk op dat betreffende huiddeel.

De eeltpitten kunnen zowel aan de voetzool (hak, voorvoet) als op de bovenkant van de teengewrichten gelokaliseerd zijn. Ook kunnen eeltpitten ontstaan aan de zijkanten van de tenen wanneer twee tenen door standafwijkingen of knellend schoeisel tegen elkaar gedrukt worden.

Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurig plaatselijke wrijving en druk. Deze eeltplek kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden en daardoor erg veel pijn veroorzaken.
De eeltpit wordt vakkundig verwijderd door het rondom liggende eelt weg te nemen en vervolgens de kern van de likdoorn weg te halen. De likdoorn wordt eventueel door het aanbrengen van vilt of een silicone teenstukje drukvrij gelegd. Als dit met regelmaat gebeurt, zal in de loop van de tijd de likdoorn kleiner worden en zelfs verdwijnen, mits natuurlijk ook de oorzaak wordt opgeheven. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door met dezelfde schoenen te blijven stappen, is het logisch dat er zich langzaam weer een eeltpit vormt.

 • Eelt

Aan de voeten hebben we een natuurlijke beschermlaag, variërend in dikte. De plaatsen waarop wij staan, de ‘drukpunten’ zoals op de bal van de voet en onder de hiel, hebben van nature een dikkere hoornlaag (buitenste laag van de huid).

Bij veel mensen wordt deze beschermlaag van dode cellen op specifieke plaatsen te dik en veroorzaakt een branderig gevoel en pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

Eeltvorming ontstaat wanneer vermeerderde druk of wrijving plaatsvindt op een bepaald gedeelte van de huid. Zo zal de over een bot liggende huid reageren met de aanmaak van eelt. Het onstaan van eelt is o.a. afhankelijk van:

    – overmatige druk of wrijving
    – slecht passend schoeisel of zolen
    – afwijkende lichaamshouding
    – afwijkende voetstand of afwijkende botstructuren
    – het vochtgehalte van de huid

Het overtollig eelt wordt pijnloos verwijderd door middel van een professioneel toestel, mesje of rasp, afhankelijk van de dikte en locatie van het eelt. Tegelijkertijd worden ook de eventueel aanwezige eeltpitten weggehaald. Door de oorzaken van het overmatige eelt te bepalen, kunnen eventueel preventieve maatregelen geadviseerd worden.

 • Ingroeiende nagels

Bij deze aandoening wordt door een nagelsplinter of soms een stuk van de nagelrand een wond veroorzaakt in de nagelwal. Er ontstaat een acute ontsteking met roodheid en verdikking van de omliggende huid. Meestal treedt het probleem op bij de grote teen. Een ingegroeide teennagel  is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Bij het niet behandelen zal de toestand verslechteren met de kans op een ernstige infectie.

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

    – druk door slecht passende schoenen
    – het verkeerd knippen van nagels
    – een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Volgens speciale technieken wordt de nagel behandeld, zoals bijvoorbeeld:

    – nagelrand optimaal glad maken
    – nagelplaat op bepaalde plaatsen dunner fresen
    – nagel drukvrij leggen
    – nagelregulatie door het plaatsen van een nagelbeugel (pijnloos)

Door toepassing van speciale technieken kan herhaling van ingroeien worden voorkomen.

 • Nagelreparatie

Een nagelprothese of een reparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. 
Deze techniek kan worden ingezet voor verschillende doelen:

 •     Begeleiding van een groeistoornis/correctie van vervormde nagels
 •     Behandelen van een ingroeiende nagel
 •     Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 •     Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
 •     Na het verwijderen van de losse en beschadigde delen van een nagel door aantasting  van schimmel, ter bescherming van de teentop tegen gevoeligheid of om esthetische redenen
 •     Versterking van zwakke nagels
 •     Nagelverlenging
 •     Verfraaiing van een nagel

 • Orthese / Orthoplastie

Hamertenen, klauwtenen, tenen die scheef staan en klachten geven kunnen vaak behandeld worden met vilt (tijdelijk) of een orthese.  Een orthese is een teenstukje van siliconen wat met de hand gemaakt wordt waardoor deze precies passend op uw voet gemaakt wordt.

Een orthese kan uitkomst bieden bij drukplekken tussen of op de tenen. Vaak is dit het gevolg van een afwijkende stand van de tenen of tenen welke over elkaar heen liggen waardoor bijvoorbeeld de nagel in de huid prikt.

 • Schimmelnagel – kalknagel

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien.. Een kalknagel is dus in feite een schimmelnagel.  Een kwart van de bevolking heeft hier wel eens last van

Een schimmelnagel ziet er niet mooi uit en kan door verdikking soms pijnlijk worden. De schimmelinfectie begint meestal aan één nagel, vaak aan de vrije nagelrand. De infectie is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk van de ene naar de andere nagel overgaan. Dit proces kan maanden tot jaren duren tot uiteindelijk alle nagels zijn aangetast.

De zichtbare veranderingen aan de nagel bij een schimmelnagel zijn gemakkelijk te herkennen:

    – verdikking (lengtegroei is geremd)
    – verkleuring – wit, geel en/of bruin
    – broosheid, poreus – nagel kan afbreken
    – schilferigheid, afbrokkelen van de nagel
    – misvorming van de nagel

Daar schimmelnagels besmettelijk zijn, kan het op verscheidene manieren ontstaan en overgedragen worden:

    – via andere schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem (huidschimmel)
    – in vochtige, openbare ruimtes zoals zwembaden, sauna’s of sportclubs
    – via opgelopen letsels aan de nagel
    – via gezinsleden met een schimmelinfectie
    – onderliggende ziekten zoals diabetes en psoriasis
    – passen van schoenen met blote voeten

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Vroeger was de behandeling van een schimmelnagel erg moeizaam. De behandeling kon van zes tot wel twaalf maanden duren.

Met een test kan ik nagaan of het effectief om een schimmel gaat of enkel een verdikte nagel.  Hierna kan worden overgaan tot behandeling met mycoseproduct. Daarmee is de kans op een succesvolle behandeling groter.

Uiteraard dienen de aangetaste delen van de nagel regelmatig verwijderd te worden voor een optimaal resultaat wat ook de genezing zal bevorderen en de behandelingsduur verkorten.

 • Medical taping

Medical taping kan toegepast worden bij o.a. het corrigeren van een hallux valgus of een klauwteen en om de pijn te verminderen bij hielspoor.  Eén van de belangrijkste effecten van deze tapemethode is pijndemping door drukvermindering en ciruculatiebevordering.

Sportpedicure yup

Voor sporters van elk niveau is het belangrijk om te kunnen sporten zonder klachten. Sporten stelt immers hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam, met voornamelijk de voeten. Daarbij worden de huid en de nagels niet gespaard. Dit kan leiden tot klachten waarvoor gespecialiseerde voetzorg noodzakelijk is.

Waarom sportpedicure?

 • Voorkom sportblessures
 • Verhoog sportprestaties
 • Lost huid- en nagelproblemen op
 • Geeft sportgerelateerde adviezen

Ook als er geen klachten zijn, kan je bij de sportpedicure terecht voor:

 • Deskundig advies over voethygiëne
 • Medical taping ter ondersteuning van de beweging en verlichting van pijnklachten
 • Behandeling van blaren en drukvrij leggen van locaties
 • Schoenadvies
 • Sokadvies
 • Vetertechnieken